VOOR ALTIJD FAN


Klein van stuk. Gezegend met een snelle dribbel en een snoeiharde pegel in zijn linker. De Messi van Breda genoemd door zijn aanhangers, de nationale naaimachine door zijn tegenstanders. Hart op de tong, liefhebber voor altijd, ook nu in de krochten van het betaalde voetbal.
Ze bestaan nog. Voetballers van het uitstervend ras die spelen op de traditionele zwarte voetbalschoenen. Met Kees Kroket als zijn persoonlijke sponsor heeft hij nog één doel voor ogen. Kampioen worden in de Juup League met zijn jeugdliefde FC Den Bosch. Zondag 31 augustus wordt Anthony Lurling gehuldigd in het stadion van de club waar hij meer dan 250 eredivisiewedstrijden voor speelde. Voor de laatste keer zal het Rattenhol trillen op z'n grondvesten voor de kleine Bossche dribbelaar.

Met een brok in de keel gaan de gedachten van de NAC-supporter nog eens terug naar die gedenkwaardige zonovergoten Bevrijdingsdag in 2013. Met 2 wereldgoals en 2 perfecte assists legde Lurling eigenhandig Roda JC over de knie en bracht NAC in veilige haven. Een held voor altijd is geboren.


Door: De Kenner
Augustus 2014


Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon

MEER COLUMNS