VAN BASTEN, DE CTDO


Eerst dacht ik aan een enge ziekte. Zo een waarvoor academici een ingewikkelde medische term hebben bedacht. Een hele mond vol zodat het gewone volk er zeker niets van snapt. Voor ongeletterde boeren, burgers en buitenlui verzinnen ze dan een fijne afkorting die het kortetermijngeheugen nog net kan behappen.
Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker. Ook bij de FIFA kunnen ze er wat van. De wereldvoetbalbond hijst zo veel mogelijk vlaggen op de modderschuit en onze nationale driekleur wappert vrolijk mee. Sinds kort levert Nederland de enige echte CTDO. Marco van Basten mag zich officieel Chief Technical Development Officer noemen. Chef wat? Precies, een hele mond vol zodat het gewone volk er zeker niets van snapt.

De vernieuwende voetbalideeën van chef Van Basten zijn vast de moeite waard. Ongetwijfeld is hij de juiste man op de juiste plaats om het spelletje nog grootser en meeslepender te maken dan het al is. Het is in elk geval een dankbare taak, want er valt in Zürich nog genoeg te innoveren en te verbeteren. Om te beginnen met het op staande voet ontslaan van de malloot die zulke onuitsprekelijke functiebenamingen bedenkt. Keep It Simple, Stupid (KISS).


Door: Arjen Pijfers
Januari 2017

Ook verschenen op Hard gras
 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon
Marco van Basten op het EK 1988 tegen Engeland (© PICS UNITED)

MEER COLUMNS