NOORDWIJK UIT


Messi, Villa, Van Lunteren. Mannen die keeper Edwin van der Sar vanaf de strafschopstip het nakijken gaven. Op Sportpark Duinwetering kan Jorn van Lunteren (22) zomaar geschiedenis schrijven.
Hij zat nog in de luiers toen Van der Sar met Ajax de Champions League won in 1995. Nu staat hij als middenvelder van Jodan Boys oog in oog met de levende legende. De Noordwijkse gelegenheidsdoelman slaat in zijn handschoenen en voelt even aan zijn scheenbeschermers. Jorn twijfelt. Wat zal hij doen? Een geplaatst schot of een pegel à la Neeskens? Wachten totdat de recordinternational een hoek kiest? Een panenka kan natuurlijk ook. Dat zou wat zijn: Jorn van Lunteren uit Woerden die met een treiterend stiftje de grote Van der Sar weet te verschalken!

Jorn kiest voor hard en zuiver in de hoek. Hij neemt een aanloop. Van der Sar wijst naar een hoek. Net als in de Champions League-finale van 2008. De huidige Ajax-directeur wees naar rechts, Chelsea-spits Anelka schoot naar links. Manchester United won de cup met de grote oren. Jorn laat zich niet van de wijs brengen. Vastberaden schiet hij in de andere hoek. Iets te zacht en net niet zuiver genoeg. De 45-jarige Van der Sar ontpopt zich andermaal als penaltykiller. Jodan Boys blijft pal achter de duinen op 1-1 steken. Noordwijk uit, altijd lastig.

Door: Arjen Pijfers
Maart 2016
 
Ook verschenen op Hard gras
 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon
© Cookie Productions

MEER COLUMNS