HET SLIPJE VAN SANDRA K.


Here’s a hero who can please the crowd
A star is born

Het leuke van een WK is dat er elke dag een nieuwe ster geboren kan worden. Het is bij uitstek het podium waarop de vedetten van morgen zich aandienen. Het WK in Duitsland vormt daarop geen uitzondering. De smaakmakers van de eerste speelweek heetten niet Ronaldinho, Zidane, Henry of Ballack maar Kaká, Rosicki, Robben en Xavi.

A star is born. Na de overwinning op Ivoorkust gonst het door het land. Robin van Persie zette met zijn vrije trap Oranje op het goede spoor. Na twee speelronden is het pleit in de poule des doods al beslecht. We mogen Sandra Krijgsman wel dankbaar zijn. Het is duidelijk dat niet bondscoach Van Basten maar zij Robin van Persie tot grootse daden inspireert. Vorig jaar haalde ze al het beste in hem naar boven in een hotelkamer van het Rotterdamse Tulip Inn. Van Persie en zijn matties Youssef en Reinhard pikten de Miss Nigeria Holland 2002 op bij de Baja Beach Club. Terwijl ze met het trio incheckte aan de hotelbalie, kwam het natuurlijk niet in haar mooie hoofdje op dat het op seks uit zou draaien. Het kwam er toch van. Toen ze besefte dat ze misschien wel dingen had gedaan die moeder Krijgsman nooit goed zou vinden, gooide ze het op verkrachting. De voetballer had wat uit te leggen aan zijn vrouw Bouchra. En aan de rest van de wereld, want de landelijke media stortten zich gretig op de zaak. Dat kwam Sandra Krijgsman niet slecht uit. Als beginnend fotomodel kon ze de publiciteit best gebruiken.

Dankzij advocaat Moszkowicz werd de zaak uiteindelijk geseponeerd. Opgelucht kon Van Persie zich weer toeleggen op zijn voetbalcarrière en op het WK. Op het wereldtoneel wilde hij zich van zijn beste kant laten zien. Maar plotseling was ze daar weer. De wannabee voetbalvrouw is tijdens het WK op tv te zien bij Veronica. Speciaal voor échte mannen heeft de meest verleidelijke zender van Nederland de uitzendrechten verkregen van het WK Lingerie. In de rust van de avondwedstrijden van het WK schiet de 22-jarige Rotterdamse gestoken in een bh en een slipje haar penalty’s. Kennelijk heeft Miss Nigeria Holland ook nog wat Portugees en Amerikaans bloed in de aderen, want ze verdedigt de krapbemeten kleuren van beide landen. Het slipje van Sandra Krijgsman moet als een rode lap inwerken op de briesende stier Van Persie. Zelfs op het WK heeft hij nog last van de vrouw die hem bijna zijn reputatie en zijn huwelijk kostte. Het maakt hem des te meer vastbesloten om zijn stempel op het toernooi te drukken. Niets of niemand kan hem daarvan weerhouden. Zeker Sandra Krijgsman niet.

Het is de 23e minuut van Nederland - Ivoorkust. Robin van Persie laat zich in de buurt van het strafschopgebied van de sokken lopen door Kolo Touré. Sneijder en Robben melden zich voor de vrije trap, maar Van Persie stuurt hen resoluut weg. Iets dergelijks flikte hij ooit bij Pierre van Hooijdonk. De onbetwiste vrije trappen-specialist was in die tijd niet minder dan een fenomeen in Rotterdam-Zuid. Hij hielp Feyenoord zowat in z’n eentje aan de UEFA Cup en zijn doelpuntengemiddelde was met 52 goals in 61 competitieduels onwaarschijnlijk hoog. Sinds de legendarische Ove Kindvall had Feyenoord niet meer zo’n trefzekere spits gehad.

Vedette Van Hooijdonk ging regelmatig de harde confrontatie aan met de jongelingen Leonardo en Van Persie die hij een gebrek aan inzet en professionaliteit verweet. Maar Robin van Persie was voor de duvel niet bang en dus eiste hij tegen RKC brutaal een vrije trap voor zich op. Journalist Hugo Borst: “Zo ging het vroeger op Varkenoord al. Robin was 14 en als er eentje genomen moest worden dan was het een vanzelfsprekendheid dat hij achter de bal ging staan. Heel in het begin wilden andere jongetjes ook wel eens, maar die praatte of duwde hij weg.” Van Hooijdonk keek hoofdschuddend toe hoe Van Persie de vrije schietkans om zeep hielp. Deze onbezonnen daad druiste dwars tegen alle principes en ongeschreven voetbalwetten in. Je voetbalt mét elkaar en niet voor je eigen succes.

Zijn Pietje Bell-uitstraling keerde zich tegen hem. Door zijn eigenzinnige gedrag raakte Van Persie snel uit de gratie bij het Legioen dat doorgaans alleen de handen op elkaar brengt voor karakterjongens met opgestroopte mouwen en meterslange slidings. Een bijdehante balvirtuoos met flair en gogme was net iets teveel 020 voor de noeste arbeidersstad. Gelukkig verloste succestrainer Arsène Wenger het enfant terrible uit zijn Rotterdamse lijden. De Fransman haalde hem als toekomstige opvolger van Dennis ‘The Menace’ Bergkamp naar Arsenal. Weliswaar staat Le Professeur erom bekend dat hij spelers langzaam brengt, maar na twee jaar is Van Persie er nog niet in geslaagd om bij het Londense sterrenensemble een basisplaats af te dwingen. Laat staan dat hij bij een vrije trap Thierry Henry opzij zet. Toch zit de begenadigde technicus tegen zijn grote doorbraak aan. De Champions League-finale kwam nog net te vroeg, maar de zoon van Kralingen heeft zijn zinnen gezet op het WK.

Terwijl de muur van Ivoorkust gestalte krijgt, druipen Sneijder en Robben af. De beul Van Persie duldt geen tegenspraak. Robben werpt hem nog toe: ”Over twintig seconden hang ik om je nek”. Even later voegt de Groninger de daad bij het woord. Terwijl Philip Cocu in de muur het uitzicht van doelman Jean-Jacques Tizie belemmert, legt Van Persie aan. Hij geeft de bal precies genoeg snelheid mee. De arme Tizie ziet het leer te laat achter de muur vandaan komen en heeft het nakijken. Nogmaals Hugo Borst over Van Persie: “Hij heeft het zelfvertrouwen van Mohammed Ali in zijn beste jaren. De bal was geplaatst, snoeihard, precies, venijnig. Een linkse directe van ’s werelds grootste bokser aller tijden.” A star is born.

Robin van Persie heeft in zijn horoscoop (d.d. 6 augustus 1983, Rotterdam) een vrij nauw vierkant tussen Mars en Pluto en dat geeft een enorme drang tot scoren aan. Sandra Krijgsman: "Alleen wij weten wat écht is gebeurd in dat hotel. Ik wilde gerechtigheid voor mijzelf, maar blijkbaar was mij dat niet gegund.’’ Bouchra van Persie wilde graag een monogaam huwelijk. Dat was hààr niet gegund. Hopelijk stelt de schoonfamilie van Robin van Persie de eerwraak uit tot na het WK.

Door: Simon Pion
Juni 2006
 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon

MEER COLUMNS