DNJEPR KLINKT LEKKER


Twee i-grecs en een Q. Rein de Vries was er mooi klaar mee. De bejaarde stadionspeaker van SC Cambuur brak tweewekelijks zijn tong over Sinan Bytyqi. De naam van de Oostenrijkse vleugelspits ademt net zoveel Kitzbühel en Sachertorte als Zlatan Ibrahimovic Zweeds klinkt. Een geluk bij een ongeluk: Bytyqi komt niet meer in actie voor Cambuur. De huurling van Manchester City heeft een kruisband afgescheurd. Omroeper De Vries moet wel hopen dat trainer Henk de Jong zijn Litouwse troef Vytautas Andriuskevicius nog even op de bank houdt.
Jan Klaassens, Wim Jansen, Frank en Ronald de Boer. Ooit was het voetbalnamenlandschap lekker overzichtelijk. Ergens is het mis gegaan. Zelf heb ik nooit goed kunnen wennen aan Sami Hyypiä. Jatto Ceesay, dat ging nog net. Het was niets vergeleken met de exotische klanken die tegenwoordig door onze voetbalpaleizen schallen. Met dank aan de Qazaishvili's, de Tighadouini's en de Oliynyks van deze wereld. Gelukkig brak Aleksei Kangaskolkka nooit echt door bij Heracles Almelo. Tegenstanders lagen niet wakker van de Finse Rus, verslaggevers des te meer.

NEC staat op het punt om naar de eredivisie te promoveren. Ik verheug me nu al op het commentaar van Andy Houtkamp na weer een goal van Alireza Jahanbakhsh. Verder ben ik blij dat Ajax in de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk speelt. Dat klinkt tenminste lekker vertrouwd.


Door: Arjen Pijfers
Maart 2015

 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon

MEER COLUMNS