DIEGO BY NIGHT


Wat doe je op een zaterdagavond in het duffe Mierlo? Dan vlucht je naar PSV. We zien hoe Diego Maradona verveeld voor zich uitstaart in het Philips Stadion. Alsof de paus in Staphorst is neergestreken.
Gelukkig scoort Luuk de Jong niet het Doelpunt van het Jaar. Niemand zou het hebben gezien. Dat hij niet eens staat opgesteld, is ook iedereen ontgaan. Een fris marketingmeisje van Energiedirect heeft het idee opgevat om Maradona een PSV-shirt cadeau te doen. Met zijn naam erop. Ruud Gullit mag het geven. Het laatste restje energie vloeit direct uit Pluisje’s lijf weg.

Na afloop bedelt de dienstdoende verslaggever in zijn beste Spaans om een quootje. In de overvolle lift murmelt Maradona iets liefs over Mierlo. Als de laatste bodyguard zich naar binnen werkt, floept Diego er zomaar uit. Gewoon een natuurkundige wetmatigheid. De lift is berekend op maximaal 640 kilogram. Terwijl Diego overeind krabbelt, gaan de liftdeuren dicht. Zijn blonde vriendin daalt met acht gorilla’s af naar de kelder van het stadion.   
 
Ik moet opeens vreselijk pissen. Op het toilet sta ik naast Diego. Hij mikt precies op de vlieg in de porseleinen wc-pot. Zijn handen veegt hij af aan het PSV-tricot. Moederziel alleen verdwijnt hij de lange Brabantse nacht in. Zonder vriendin, maar met een besmeurd voetbalshirt over zijn schouder.


Door: Arjen Pijfers
Augustus 2017

 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon

MEER COLUMNS