BOYCOT


Dat was het dan. Voor de tweede keer op rij missen we een eindtoernooi. Jammer? Het is maar hoe je het bekijkt.
Zeist staat synoniem voor verborgen agenda’s. Het missen van het WK in Rusland is gewoon een vooropgezet plan. Het boek ‘Voetbal in een vuile oorlog’ hangt als een molensteen om de nek van de bondsbonzen. “Bloed aan de paal,” schreeuwde Neerlands Hoop in 1978. Het was aan dovemansoren gericht. Het WK in Argentinië was een schande, dat Nederland naar de eindronde ging was ook een schande en dat de Zuid-Amerikanen in eigen land de wereldbeker wonnen, was de grootste schande. Je reinste propaganda voor het terreurbewind van dictator Videla.
 
Het schrikbeeld van een voormalige Prins Pils vrolijk proostend met de gewiekste president Poetin zorgde voor slapeloze nachten in Zeist. Dat nooit. Met Danny Blind aan het roer verliep de WK-kwalificatie volgens plan. Wel moest de bondscoach tussentijds het veld ruimen, anders lag het er duimendik bovenop. De aanstelling van Dick Advocaat was een regelrechte meesterzet. Niemand zou raar opkijken van een paar verkeerde wissels. Dat Luxemburg de tweede plaats gunde aan Zweden was mooi meegenomen.
 
De rest van de wereld moet het zelf weten, maar wij blijven lekker thuis. Wij doen niet mee aan Poetins perverse PR-poppenkast. Eindelijk zegeviert het verstand. Met dank aan Bram en Freek, Dram en Preek volgens Dick Nanninga.


Door: Arjen Pijfers
Oktober 2017
 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon

MEER COLUMNS