BJORN R.


Het houdt niet op… niet vanzelf. Na Wim Jonk, Ruben Jongkind en Frank de Boer eiste de interne machtsstrijd bij Ajax een volgend slachtoffer.
Een verschil van inzicht in de technische staf, zo luidt de officiële lezing. O ironie, onder Feyenoorder Peter Bosz speelde Ajax veel swingender en dominanter dan het onder ras-Ajacied Frank de Boer ooit heeft gedaan. Er was weer flair, bluf, arrogantie ook. De Bosz Babes heroverden met soms zinsbegoochelend voetbal de Amsterdamse harten. Behalve het technisch hart dus. Dat klopt al lang niet meer.

Roddel en achterklap, intriges en machtsspelletjes. Een oud-keeper van Go Ahead Eagles, een oud-doelman van Excelsior en een volslagen onbekende conditietrainer maken de dienst uit bij Ajax. Björn Rekelhof, onthoud die naam. Gelukkig is hij ook hersteltrainer, want er valt het nodige te reanimeren in Amsterdam. Nu pas blijkt hoezeer Johan Cruijff wordt gemist. In en om de Arena zijn LPF-praktijken aan de orde van de dag. Destijds doken allerlei charlatans in het machtsvacuüm dat Pim Fortuyn naliet, bij Ajax gaat jan en alleman met het gedachtengoed van Cruijff aan de haal. Björn Rekelhof als de Harry Wijnschenk van Amsterdam. De hoop is nu gevestigd op het neefje van Piet Keizer.

Je hoeft geen cardioloog te zijn om bij deze patiënt een technisch hartinfarct vast te kunnen stellen.

Door: Arjen Pijfers
Juni 2017

Ook verschenen op Hard gras
 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

home | contact | colofon

MEER COLUMNS